Saturday, May 26, 2012

AL FATIHAH

Assalamualaikum kepada semua pembaca blog ini. Adalah dimaklumkan bahawa Yang Mulia Tuanku Nai Long Kasim ibni Tuanku Nai Long Ahmad, Waris Mulak Yang Di Pertuan Kedah dari jurai Khalifah Syarif Abu Bakar Syah telah kembali ke rahmatullah sebaik saja menunaikan solat Maghrib pada 25 Mei 2012.

Aruah pada usia 75 tahun masih kelihatan sihat dan petang semalam, membantu kerja-kerja di sekeliling rumah. Aruah mengadu sakit belakang sebaik selesai solat maghrib, batuk beberapa kali dan menghembuskan nafas terakhir diatas tikar sembahyang disisi isteri nya.

Blog ini ingin mengucapkan terima kasih diatas ucapan takziah dari Waris-waris Tunku Long Putera Syah ibni Sultan Muhammad Jiwa II, Waris-waris Tunku Nik Chik, Waris-waris Datuk Awang Osman, Warisan Tok Cepoh dan Tok Bidan Susu Lanjut, Waris-waris Kebangkitan Kesultanan, Waris-waris Kesultanan Nusantara, Majlis Silsilah Tok Ku Kedah/Perlis dan semua sahabat handai, penyokong yang dikasihi dari jauh dan dekat.

Begitu kental hatinya sehinggakan beliau berjuang menegakkan kebenaran sejarah yang telah diwasiatkan kepadanya sehingga ke nafas yang terakhir.

Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh Allahyarham, aminn...

8 comments:

tiffalia said...

al fatihah..

inaidejari said...

salam...saya berminat utk membuat sedikit kajian tentang sejarah melayu..
setelah membaca sedikit tulisan tuan saya berminat utk mengenali tuan dengan lebih lanjut..saya boleh dihubungi dgn
fb- agoradigit
email..agoradigit@gmail.com

rafazumdeys said...

Innalillahi wa innailaihir ro ji'un...al-fatihah..

rafazumdeys said...

innalillahiwainna ilai hirroji'un....al-fatihah

Sahalfikri said...

Innalillahi wa inna ilaihi rajiun.. Moga Allah cucuri rahmatNya ke atas arwah.

Sahalfikri said...

Innalillahi wa inna ilaihi rajiun.. Moga Allah cucuri rahmatNya ke atas arwah.

merongmahawangsa said...

Pewaris Terulung Merong Mahawangsa...

Unknown said...

al fatihah kepada arwah...maaf tuan mengambil kesempatan ini...ingin saya merujuk kepada perenggan Tok Bidan Susu Lanjut...saya berminat benar hendak mengetahui lebih lanjut perihal nenek kerana ada hubungan dengan saya sendiri...saya boleh dihubung melalui emel asri.hashim77@gmail.com kerjasama tuan hanya Allah SWT sahaja membalasnya.